Sdružení SOLUS přijalo 4 nové členy, významně posílilo členskou základnu ze sektoru energetiky a telekomunikací

Praha, 25. září 2013

Klientské registry se stávají standardem a nezbytným nástrojem pro řízení rizika u poskytovaných služeb. Možnost používat informace z klientských registrů SOLUS získaly čtyři nové společnosti. Členská základna sdružení SOLUS, kterou tvoří společnosti ze sedmi ekonomických sektorů, se přijetím nových členů rozrostla již na 46 subjektů.

„Nesplácené závazky ze strany klientů znamenají pro domácí firmy, i celou českou ekonomiku, každý rok nejen miliardové ztráty, ale i nárůst agendy spojené s řešením této složité situace. Jsme proto velmi rádi, že stále více společností nejen deklaruje, ale fakticky plní svůj záměr poskytovat služby či úvěry odpovědně a v souladu s etickým kodexem sdružení SOLUS,“ uvedl Jan Stopka, tajemník sdružení SOLUS.

Odpovědné řízení rizika je podle něj nejen v zájmu členských společností, ale především v zájmu samotných klientů a českého státu. „V konečném důsledku jsou registry velmi užitečné také pro klienty, kteří mají problémy splácet své finanční závazky. Často jde o osoby, které nejsou schopné uvědomit si všechna rizika a posoudit svojí schopnost závazky splácet, zejména v dlouhodobém horizontu. Klientský registr fungující jako prevence před předlužením je vždy efektivnější, než následné řešení vzniklých problémů s využitím oddlužení, exekutorů a podobně,“ dodal Jan Stopka.

Novými členy sdružení SOLUS z oboru energetiky se staly společnosti:

  • CENTROPOL ENERGY, a.s. – prodejce elektřiny a plynu domácnostem, podnikatelům i velkoodběratelům, který působí na trhu již od roku 2002. CENTROPOL ENERGY patří k největším prodejcům elektřiny a plynu v České republice.
     
    „Počet spokojených klientů CENTROPOL ENERGY každoročně dynamicky roste. Věřím, že nám spolupráce se sdružením SOLUS pomůže i nadále odpovědně řídit riziko u poskytovaných služeb a nabízet i v budoucnosti elektřinu a plyn za co nejvýhodnějších cenových podmínek pro naše klienty,“uvedl Michal Svoboda, finanční ředitel CENTROPOL HOLDING, a. s.
  • ČEZ Prodej, s.r.o. je smluvním partnerem pro všechny zákazníky Skupiny ČEZ v České republice. Mezi hlavní aktivity společnosti patří prodej elektřiny a plynu koncovým zákazníkům. V oblasti prodeje elektřiny má ČEZ Prodej vedoucí postavení na českém trhu.
     
    „Významné tržní postavení Skupiny ČEZ je pro nás závazkem budovat se zákazníky dlouhodobé, stabilní a férové vztahy. Jejich předpokladem je také každodenní poradenství a řízení rizik. Věříme, že v tom pro nás bude přínosná spolupráce se sdružením SOLUS. Také díky tomu budeme i nadále nabízet výhodné produkty, které odpovídají poptávce svojí kvalitou i cenou,“uvedl Ondřej Pícha, ředitel pro finance a správu ČEZ Prodej.

Novými členy sdružení SOLUS z oboru telekomunikací se staly společnosti:

  • Bonerix s.r.o. – virtuální operátor, který poskytuje služby v síti své mateřské společnosti Telefónica Czech Republic.
  • CENTROPOL TELECOM, s.r.o. – 100% dceřiná společnost CENTROPOL HOLDING, která bude poskytovat služby virtuálního operátora v síti Vodafone.

SOLUS aktuálně sdružuje 46 společností. Je mezi nimi 19 nebankovních finančních institucí, 12 bank, 3 stavební spořitelny, 6 telekomunikačních firem, 4 energetické společnosti, 1 velkoobchodní řetězec a 1 pojišťovna.

 


V případě zájmu o další informace, prosím, kontaktujte:

Miroslav Beneš
Benes Consulting Group s.r.o.
+420 603 174 347
miroslav.benes@benesgroup.cz