Sdružení SOLUS má nové vedení, ve funkci předsedy Rady sdružení byl potvrzen Luděk Čermák

Praha, 5. května 2015

Praha, 5. května 2015 – Členské společnosti zvolily na příští dva roky předsedu a místopředsedy Rady sdružení SOLUS, která je řídícím a statutárním orgánem Sdružení. Cílem vedení je, aby sdružení SOLUS i nadále přispívalo k ochraně členských společností a jejich klientů v jejich vzájemných smluvních vztazích, vzdělávalo spotřebitele v oblasti financí a především přispívalo svojí činností k prevenci, neboť prověření platební schopnosti klienta je vždy lepším řešením, než nákladné a méně efektivní řešení neuhrazených závazků formou exekucí a soudních řízení.

Předsedou Rady sdružení SOLUS byl potvrzen Ing. Luděk Čermák, MBA, obchodní ředitel společnosti ESSOX, který je ve funkci předsedy Rady sdružení SOLUS již od roku 2007. Pod vedením Luďka Čermáka dosáhlo sdružení SOLUS celé řady významných úspěchů:

  • prohloubilo spolupráci s ekonomickými sektory, které jsou unikátním zdrojem informací právě v registrech SOLUS a tím zvyšují jejich přidanou hodnotu (např. mezi členy sdružení SOLUS je již 10 společností ze sektoru telekomunikačních služeb);
  • spustilo další čtyři nové registry, které významně zvyšují ochranu klientů a zlepšují schopnost členských společností řídit riziko u poskytovaných služeb, včetně možnosti ověřit si kvalitu zprostředkovatelů;
  • spustilo službu SMS Výpis, která umožňuje spotřebitelům jednoduše a rychle ověřit, zda nemají u některé členské společnosti závazek po splatnosti, nebo zda byla již informace o úhradě jejich závazku do Registru FO zanesena (více na www.SMSvypis.cz).

Ve funkci místopředsedy Rady sdružení byl potvrzen Marek Novotný ze společnosti O2 Czech Republic. Novými místopředsedy byli zvoleni Silvie Lecot ze společnosti CETELEM ČR a Michal Bláha z Komerční banky.

„Nové vedení sdružení SOLUS bude i nadále podporovat největší přínos registrů klientských informací, kterým je prevence. Zájmem žádné solidní společnosti není řešit s klientem nesplácené závazky, proto raději investujeme do prověření platební schopnosti klienta v registru a snažíme se prostřednictvím sdružení SOLUS klienty vzdělávat, aby sami poznali, jak vysoké závazky mohou se svými příjmy přijmout. O tom je ostatně princip odpovědného úvěrování, který SOLUS a jeho 46 členských společností důsledně naplňují,“ uvedl při svém zvolení Luděk Čermák.

Sdružení SOLUS sdružuje aktuálně 46 společností, které se svojí činností snaží omezovat další zadlužování osob, které již své aktuální závazky nejsou schopny splácet.


V případě zájmu o další informace, prosím, kontaktujte:

Miroslav Beneš
Benes Consulting Group s.r.o.
+420 603 174 347
miroslav.benes@benesgroup.cz